Visszafoglalták az Iszlám Államtól Manbidzs városát

A kurd és arab csapatok amerikai támogatással szinte teljesen kiszorították az Iszlám Államot a stratégiai fontosságú városból Szíriában.

A török határhoz közeli várost, amely fontos közlekedési csomópont már két éve tartotta megszállva a terrorszervezet. Megfigyelők szerint a városközpontban még mindig jelen vannak az Iszlám Állam harcosai - számolt be a BBC.

A Szíriai Demokratikus Erők amerikai támogatást élvező katonái és a szíriai kurd hadsereg (YPG), már két hónapja készül a város visszafoglalására. Kemény harcok után Manbidzsot júniusban teljesen körülzárták és elvágták a külvilágtól.

A város elfoglalásáról és az Iszlám Állam erőinek kiszorításáról az ott élők beszámolói alapján a brit Syrian Observatory for Human Rights emberi jogi csoport tájékoztatott.

A Manbidzs városából kivezető utak az Iszlám Állam uralta területek de facto fővárosát, Rakkát kötötték össze a török határral és más, a terrorszervezet irányítása alá tartozó területekkel Aleppó térségében. Ezek az útvonalak kulcsszerepet töltöttek be a katonák, fegyverek és az utánpótlás szállításában Szírián belül és kívül egyaránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.