Visszafoglalta Aleppo északi részét a szíriai hadsereg

Heves harcok alakultak ki vasárnap a közel-keleti városban, ahol a szíriai hadsereg visszaszerezte az északon elfoglalt területeket a felkelőktől.
Szíria második legnépesebb városa az összecsapások középpontjában áll folyamatosan, mert az al-Kaida szíriai szárnyán kívül iszlamisták és Nyugat által támogatott erők is elfoglalták a Aleppo egyes részeit.

Az ENSZ szíriai képviselője, Staffan de Mistura tűzszünetet szorgalmazott, hogy humanitárius segéllyel tudják segíteni a várost. A lázadók által elfoglalt területeket a szíriai hadsereg lassan már szétbombázta.

A kormánypárti erők elfoglalták az Aleppótól keletre található területet és most az a céljuk, hogy biztosítsák a városrészeket, és elvágják az utánpótlás útját a lázadóktól – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

A szervezet szerint 34 harcos - köztük az al-Kaida szíriai szárnyának tagjai – vesztette életét, mikor a hadsereg támadta Aleppóban elfoglalt állásaikat. Hozzátették, hogy harcok dúltak a város keleti és déli részén is.

Reuters megerősíti, hogy a kormánypárti erők elfoglalták az Aleppo környéki területeket és a lázadók nagy részét megölték. Nyugati diplomaták aggodalmukat fejezték ki a tűzszüneti terv kapcsán, mondván, azt a szíriai kormány arra szeretné használni, hogy a teljes hatalmat átvegye a közel-keleti város felett és a lázadókat megadásra kényszerítse.

Az ENSZ szíriai képviselője megvédte a tervet, és megjegyezte, hogy az ellenzéki erők is az ötlet mögött állnak. Mistura arra figyelmeztetett, hogy a város bukásával 400 ezer újabb menekülttel kellene számolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.