Vilmosra és Katalinra is rászálltak a hackerek

A News of the World a cambridge-i herceget és jövendőbelijét sem kímélte – derült ki csütörtökön a telefonfeltörési botrány miatt megszüntetett bulvárlap munkatársai ellen folyó perben.

A cambridge-i herceget, Vilmost és akkor még jövendőbelijét, Kate Middletont sem kímélték azok a hackerek, akik a News of the Worldnek dolgoztak – derült ki csütörtökön a telefonfeltörési botrány miatt megszüntetett bulvárlap munkatársai ellen folyó perben.

A vád képviselője, Andrew Edis ügyész hosszan idézett Vilmos cambridge-i herceg és akkor még jövendőbelije, Kate Middleton között váltott hangüzenetekből, amelyeket a News of the World szenzációhajhász megrendelésére törtek fel. Az nem egyértelmű, a hangfelvételeket mikor rögzítették, de az biztos, Cambridge hercegének az elit sandhursti katonai akadémián eltöltött évéből, 2006-ból származnak. Vilmos egyik üzenete említést tett arról, hogy egy vaktöltényekkel folytatott lőgyakorlaton „kis híján eltalálták”, ami annak ellenére volt „zavarba ejtő számára”, hogy a  másik katonai egység által indított támadás, amelybe véletlenül keveredett bele, „nem élesben zajlott”.

A brit központi bíróságról, az Old Baileyről érkező jelentésekből kiderül, hogy a News of the World számos exkluzív értesülést és címlapra került világhírt köszönhetett a most a vádlottak padján helyet foglaló egykori főszerkesztői, Rebekah Brooks és Andy Coulson által állítólag szentesített törvénytelen lehallgatásoknak. A tárgyalás üde színfoltjának számított az az üzenet, amelyben Vilmos az öt évvel később feleségül vett kedvesét a gyengédséget kifejező és 12-13 éves kislányokra utaló „babykins” becenévvel illeti.

A lap akkori udvari tudósítója, Clive Goodman egy másik feltört hangposta alapján került képbe arról, hogy Vilmos Katalin szüleinek Readinghez közeli házában készült rövid találkozásra korábbi egyetemi társnőjével, miután az eltávozásra kapott idő alatt nem jutott volna el londoni lakásába.

A Guardian emlékeztet arra, hogy most kerülnek nyilvánosságra először információk arról, hogy nemcsak általánosságban a királyi udvart, hanem a trónöröklés rendjében a második helyet elfoglaló családtagot, Vilmost is lehallgatták. Ahogy egyébként az öccsét, Harry herceget is, akinek a beszélgetései ugyancsak áldozatul estek a Rupert Murdoch érdekeltségéhez tartozó News of the World által felfogadott hackereknek és magándetektíveknek. Kiderült többek között, hogy Harrynak 2006-ban egy férfi is hangüzenetet hagyott az akkori hercegi barátnő, Chelsy Davy hangját imitálva.

Brookst és Coulsont azzal vádolják, hogy 2000 októbere és 2006 augusztusa között összeesküvést szőttek telefonbeszélgetések törvényes jóváhagyás nélküli lehallgatására, illetve akadályozták a rendőri nyomozást.

Vilmos és Katalin a riporterek kamerái előtt a londoni St. James's-palotában 2010-ben
London, 2010. november 16. VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és menyasszonya, Kate MIDDLETON a riporterek kamerái elé áll a londoni St. James's-palotában 2010. november 16-án. Ezen a napon a walesi herceg hivatala bejelentette a pár eljegyzését, és közölte, hogy az esküvőt 2011-ben tartják. (MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.