Vilmos hercegre és a hercegnőre egymillióan kíváncsiak

Vilmos herceg és újdonsült felesége, Kate Middleton cambridge-i hercegnő megkezdte első közös hivatalos tengerentúli útját Kanadába. A szervezők szerint a nyolc napos látogatás megerősíti „a monarchia fontos szerepét” a Brit Nemzetközösség országában.

William és Kate csütörtök délután érkeztek Ottawába, ahol pénteken a „Canada Day”-i ünnepségeken fognak részt venni. Szombaton a gerlepár a francia ajkú Québec felé veszi az irányt, ahol a program szerint gyerekek társaságában fognak tábortüzet gyújtani, majd kötényt öltenek, hogy főzzenek a québeciekkel. A nagy utazás alatt a herceg és a hercegnő a kajakozásba is bele fog kóstolni – írta a Guardian.
Egy felmérés szerint az ottawaiak 55 százaléka nem értette a nagy felhajtás okát. Ellentmondásos adat azonban, hogy a megkérdezettek 55 százaléka izgalommal várta a királyi pár látogatását. Ez 10 százalékkal több, mint ahány embert II. Erzsébet brit királynő tavalyi kanadai útja lázba hozott. Az emberek öt százaléka tervezi, hogy személyesen is vet egy pillantást a brit vendégekre, amely több mint egymillió kíváncsiskodót jelentene.
A republikánusok a látogatás költségei miatt méltatlankodnak, amely megközelítőleg 1.5 millió kanadai dollárra (285 millió forintra) rúg a kanadai államnak, a biztonsági intézkedésekre fordított költségek nélkül. A monarchia támogatói azonban állítják: a khercegi pár vizitje remek alkalom arra, hogy felhívják a külföldiek figyelmét Kanada turisztikai értékeire is. Kevin MacLeod kanadai királyi titkár azt mondta: „A kamera lencséiben a herceg és a hercegnő lesz az előtérben, de mi lesz a háttérben? A Sziklás-hegység? Vagy a Prince Edward-sziget partjai? Ez egyedülálló lehetőség arra, hogy a világ vessen egy pillantást a kanadai tájra.”
Az esemény apropójából nem kevesebb mint 1500 újságíró érkezett Kanadába a világ minden pontjáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.