Vietnami hadizsákmány okozta négy ember halálát

Gyakorlórepülés közben lezuhant szerdán Vietnamban egy amerikai gyártmányú helikopter, amelyet még az 1975-ben véget ért háborúból "származik". A fedélzeten lévő mind a négy vietnami katona életét vesztette.
A hírt közlő Vo Van Tuan altábornagy, helyettes vezérkari főnök elmondása szerint az UH-1 (Huey) típusú helikopter nyolc perccel azután, hogy felszállt a Ho Si Minh-városi Tan Son Nhat légitámaszpontról, eltűnt a radarképernyőkről. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a szerencsétlenséget. A roncsokat később megtalálták egy szántóföldön a város közelében - tette hozzá.

A helikopter az amerikai légierőé volt a háború idején, majd a kommunista erők kezébe került. Az állami média szerint a vietnamiak mintegy ötven Hueyt zsákmányoltak az amerikai kivonulás után, és sokat közülük máig használnak kiképzésre, mentőakciókra - írja a Híradó.hu.

Orosz helikopterekkel is előfordulnak hasonló balesetek Vietnamban. 2014 júliusában húszan meghaltak és egy ember súlyosan megégett, amikor gyakorlórepülés közben lezuhant egy orosz gyártmányú, Mi-171 típusú helikopter Hanoi közelében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.