Videón fenyegetőznek az al-Kaida túszának kivégzésével

Luke Somers brit születésű amerikai állampolgárt egy éve rabolták el a dzsihádista terrorszervezet fegyveresei Szanaában, Jemen fővárosában. A foglyul ejtett férfiról videót közöltek, melyben Somers segítséget kér hazájától. A szélsőséges csoport arab-félszigeti vezetője három napot adott az amerikai kormánynak, hogy teljesítse a szervezet követeléseit.
Az al-Kaida azzal fenyegetőzött, hogy megöli a korábban amerikai állampolgárságot felvevő brit férfit, akit a terroristákat megfigyelő csoport szerint Jemen fővárosában ejtettek foglyul.

Az Arab-félszigetet fenyegető al-Kaida terrorszervezet videót tett közzé a férfiról. Az üzenetet az amerikai kormánynak címezték. A Guardian azt írja, hogy a felvétel elején Nasszer bin Ali al-Anszi, a terrorszervezet regionális vezetője olvas fel arabul, mielőtt a foglyul ejtett férfi megjelenik, és angolul beszél.

Az amerikai túsz a következőket mondja: A nevem Luke Somers. 33 éves vagyok. Angliában születtem, de felvettem az amerikai állampolgárságot, és az utóbbi időben Amerikában éltem.

A férfi elmeséli a felvételen, hogy körülbelül egy éve rabolták el Szanaaában, majd hozzáteszi, hogy alapvetően segítséget szeretne kérni, hogy kiszabaduljon ebből a helyzetből. Biztos vagyok benne, hogy az én életem is veszélyben van – mondja Somers.

A férfi a felvétel végén azt kéri, hogy tegyenek meg mindent, amit meg lehet tenni. Al-Anszi három napot adott az amerikai kormánynak, hogy teljesítse a követeléseket, máskülönben a túsz nem kerülheti el sorsát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.