Viagra a külügyminisztérium honlapján

Súlyos hackertámadást érte a thaiföldi külügyi tárca internetes oldalát. A címét az Egyesült Államok Királysága névre változtatták, vízum helyett olcsó kanadai Viagrát ajánlottak.

A Bangkok Post című lap azt írja, hogy internetes kalózok vasárnap este törték fel a tárca honlapját, és annyira megváltoztatták a tartalmát, hogy számítógépes szakembereknek hétfőre virradóra sem sikerült teljesen helyreállítani.

A főoldalra gyógyszerreklámokat töltöttek fel, a külügyi honlap címét pedig Az Egyesült Államok Királysága névre változtatták. Ez utalhat ugyan a támadás politikai indítékaira, de semmilyen más politikai tartalmú jelszavak vagy felhívások nem kerültek fel illetéktelenül az internetes oldalra.

A bangkoki újság úgy tudja, hogy a külügyminisztérium honlapját gyakorlatilag teljesen megváltoztatták, még az alfejezeteket is. A vízumokkal kapcsolatos részben például olcsó kanadai Viagráról szóló hirdetést tettek fel a hackerek, a konzuli és diplomáciai fejezetben pedig ugyancsak egy vény nélkül kapható potencianövelő tabletta reklámját telepítették fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.