Vészhelyzet a repülőtéren: elaludtak a légiirányítók

Meg kellett szakítania a leszállást egy kínai repülőgépnek, mert a légiirányítók elszundítottak. Az eset még július elején történt, de most adott róla hírt a Reuters.

A China Eastern Airlines utasszállítója Wuhan repterén szeretett volna leszállni a késő éjjeli órákban, de hiába jelentkezett a pilóta a légiirányításnál, hogy jelöljenek ki neki leszállítópályát, senki sem felelt a hívásra. Kétszer próbálkoztak angolul, egyszer kínaiul, de hiába. A későbbi vizsgálat kiderítette, hogy a légiirányítók bizony mind szundikáltak. Igaz, ez éjjel 2 és három között volt. A gép kénytelen volt visszatérni a 900 méteres magasságba, tíz percig körözött a reptér felett, amikor végre valaki felébredt a toronyban, és megadta a szükséges utasításokat.

Ez már a harmadik eset, amelyik a China Eastern gépeit érinti, Nanningban nemrég a leszállópálya mellett sikerült csak landolnia egy járatnak, Changzhiban pedig a heves esőzések miatt túlfutottak a pályán. Az incidensekben senki sem sérült meg.

Mint a Reuters némi malíciával megjegyzi, a kínai hatóságok nemrég azzal dicsekedtek, hogy sokat javult a repülés biztonsága az utóbbi években. Mi lett volna, ha nem is javul?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.