Vértengerré változtatta a fiúiskolát a Boko Haram

Legalább 47 gyerek vesztette életét, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy nigériai iskolában. A robbantás mögött vélhetően a nyugati oktatást bűnnek tartó Boko Haram szélsőséges szervezet áll.
„A diákok épp a reggeli gyülekezőhöz sorakoztak fel, amikor szörnyű robbanást hallottunk, pontosan 7:50-kor" – írta le a történteket egy könnyeivel küszködő tanár az AFP helyszíni tudósítójának. A BBC riportere szörnyű látványról számolt be az északkelet-nigériai Potiskum város fiúiskolájában, ahol sikoltozó, sokkos állapotban lévő szülők próbálták meg azonosítani gyermekeiket az elhagyott lábbelik borította vértengerben. A robbanás következtében legalább 47 gyerek életét vesztette, 79-en megsérültek. A túlélőket sürgősen kórházba szállították, írja a CNN.

A merénylet mögött vélhetően az áprilisban több mint 200 diáklányt elrabló Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet áll, amely gyakran vesz célba oktatási intézményeket. Az évek óta tartó kegyetlen ámokfutásnak több ezren estek áldozatul, főként Északkelet-Nigériában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.