Vérfürdő Afganisztánban

Negyvennyolc halottja és 130 sebesültje van a keddi merényletsorozatnak

Zaranj városában hármas öngyilkos merénylet volt: az elkövetők a kórház mellett és egy zsúfolt piacon robbantottak, akciójuk legalább 36 emberéletet követelt. A támadás az idei legvéresebb merénylet volt, ráadásul a legsúlyosabb a többé-kevésbé békésnek számító Nimroz tartományban, amely az ország délkeleti szélén fekszik. Az áldozatok között több gyermek is van – tudatta a Reuters. – A cél kizárólag az volt, hogy minél több civil áldozat legyen, a közelben semmiféle kormányzati épület nem volt – közölte Abdul Karim Barahawi, a tartomány kormányzója. A piac különösen zsúfolt volt, miután sokan a ramadán végére készülve éppen ünnepi bevásárlást tartottakk

A tartományban a közelmúltban 11 rendőrrel végzett egy társuk egy ellenőrző ponton. Mindkét akció mutatja, hogy az al-Kaida nem csökkentette aktivitását, a ramadán idején sem – hívta fel a figyelmet az ország belügyminisztériuma. Eközben az északi Kunduz tartományban, a tadzsik határ közelében egy motorkerékpárra szerelt bomba ölt meg 12 embert egy piacon – közölte az AFP.

Az ENSZ jelentése szerint az év első felében 1145 civil vesztette életét az afganisztáni merényletekben, és nincs jele annak, hogy a 2014-re kivonuló nemzetközi erők helyét átvevő afganisztáni rendfenntartók képesek lesznek fenntartani az ország biztonságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.