Véres merénylet Fallúdzsában

Teherautóba rejtett pokolgéppel két öngyilkos merényletet követtek el csütörtökön az iraki Fallúdzsában; 15 ember életét vesztette és mintegy 150-en megsebesültek.

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra fekvő város két rendőrőrsénél egy időben végrehajtott, merényletek az al-Kaida terrorszervezet  kézjegyét viselik magukon. A merénylők a teherautójukkal áttörték az útakadályokat, és az épületek mellett robbantották fel rakományukat.

A halottak között hat rendőr van. Az egyik célba vett rendőrőrs  közelében a detonáció miatt összedőlt egy iskola, ezért a szemtanúk  beszámolói szerint gyerekek is megsérültek.

Bár Irakban a merényletek száma nagy mértékben csökkent az idén, az ilyen támadások mindennaposak. Fallúdzsa egykor a szunnita terroristák egyik fő fészke volt.

Az észak-iraki Moszulban öngyilkos merénylet következtében két amerikai katona vesztette életét, kilenc iraki polgári személy pedig megsebesült csütörtökön délután. Irak 2003-as megszállása óta több mint 4200 amerikai katona esett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.