Véres aratást rendezett a határőr

Egy határőr végzett 14 katonatársával és egy pásztorral május végén a kazah-kínai határon – állítja a kazahsztáni ügyészség, amely szerint a vádlott beismerte tettét.

Vlagyiszlav Cselah napokig bujkált, végül egy elhagyott menedékházban találtak rá kedden, halott parancsnokának fegyverével – jelentette az NTV orosz csatorna. A hegyvidéken szolgáló határőregység teljes állományával golyó végzett, az állomáshelyet ezután gyújtotta fel a tettes. (A katonaság csak két nappal később fedezte fel a tragédiát.) Az ügyet korábban Nurszultan Nazarbajev elnök terrortámadásnak minősítette.

A hivatalos verzió szerint viszont a katonatársak gúnyolódását bosszulta meg a sorkatona. Ő maga eddig azt állította, hogy járőrözésből visszatérve találta holtan társait, akikre pánikba esve gyújtotta a faházat. Családja nem hisz a fiú bűnösségében, korábbi levelei is lelkesedésről tanúskodtak. De újságírók is kételkednek: „Csak nem fogja a beismerésről szóló hírt valaki komoly arccal felolvasni?” – írta twitterbejegyzésében a 31-es csatorna műsorvezetője, Vlagyiszlav Dlinnov, aki megtagadva a hír közlését távozott is a csatornától – tudatta a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.