Vérdíjat tűztek ki a Charlie Hebdo tulajdonosának fejére

Jutalmat ígért egy pakisztáni ellenzéki politikus annak, aki megöli a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap tulajdonosát.

A Dawn (Hajnal) című pakisztáni lap azt írja, hogy Gulam Ahmed Bilur korábbi vasútügyi miniszter, az Avami Nemzeti Párt (ANP) politikusa a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, 200 ezer dollárt (mintegy 54,6 millió forint) fizet annak, aki meggyilkolja a francia szatirikus lap tulajdonosát.

A politikus a párizsi terrortámadások három elkövetőjének családja számára 100 ezer dollár támogatást ígért - számol be a hirado.hu.

Bilur három évvel ezelőtt ugyanekkora jutalmat helyezett kilátásba annak, aki megöli az internetre feltöltött egyik iszlámellenes videó szerzőjét. A férfi azóta eltűnt.

A pakisztáni lap szerint a világi ANP párt politikusa csak a sajtó figyelmét akarta magára vonni, és kétséges, hogy a politikus ennyi pénzt feláldozna saját vagyonából.

A Mohamed-karikatúrákról elhíresült kiadvány január elején iszlamista terrortámadás célpontjává vált. A párizsi merényletben 12-en vesztették életüket. A rendőrség pár nappal később megölte a két támadót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.