Vérciki: hatéves fiú osztja az észt Obamáról

Nem maradt ellentmondásoktól mentes az a videó, amelyen egy jól betanított kisgyerek tíz pontban győzködi az amerikaiakat, miért ne szavazzanak Obamára.

Ne csalódjunk, mindig van valamihez képest lejjebb. Ehhez képest még a politikai tüntetésekre kicipelt, babakocsiban ülő kisgyerekek szülei is bőven felelős apáknak és anyáknak érezhetik magukat. Egy ausztrál hírportál szúrta ki azt a Youtube megosztón is megtekinthető – sőt a netpolgárok körében futótűzként terjedt – videót, amelyen egy hatéves amerikai fiú, bizonyos Isaac Anthony mintegy két percben, tíz pontba foglalva osztja az észt arról, miért ne szavazzanak honfitársai novemberben az újraválasztásért küzdő Barack Obama elnökre.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az eredetileg a The Patriot Update-re, e magát hazafiasnak és az átlagamerikai fő hírforrásának nevező portálra feltett felvétel az amerikai radikális jobboldal keze nyomát viseli magán. A kis Isaac nemcsak a teadélután-mozgalom szólamait ismételgeti - olykor érzelgősen, máskor kicsit agresszíven –, de a mozgalommal azonosítható zászló fel is bukkan a videóban.

"Először is: senki nem tudja, honnan jött" – ez a fiú utolsóként eldarált, de első számú érve a Fehér Ház lakója ellen. Ezzel az Obama születése körüli kétségeket eleveníti fel; ez az amerikai jobboldal egyik vesszőparipája volt az elmúlt években. Mivel honosított amerikai nem lehet az USA elnöke, a kétkedők arra összpontosítottak, mi is bizonyítja, hogy Obama, akinek apja afrikai, anyja pedig sokat élt külföldön, valóban 1961-ben látta meg a napvilágot Honoluluban – mint állította. Az elnök később, tavaly tavasszal bemutatta születési anyakönyvi kivonatát. A dolog pikantériái közé tartozik, hogy Hawaii csak 1960-ben lett szövetségi állam, illetve Obama 2008-as ellenfele, John McCain sem éppen tipikus helyen született: a Panamai Csatornaövezetben. Igaz, (akkoriban legalábbis) vitathatatlanul amerikai felségterületen.

Miért éppen Alaszka?

Isaac Anthony a többi közt azzal is "érvel": Obama meghajol a külföldi vezetők előtt (ez képletesen és szó szerint is érthető, hiszen valóban meghajolt a japán császárt köszöntve), elvenné a jó emberek fegyvereit (értsd: szigorítaná a lőfegyvertartást), miközben "az országba engedi a rosszakat". Ezzel a bevándorlókra gondolt.

Mondandóját gyengíti például, hogy a felvételen látható pickup teherautó Alaszka államra utal, ahol Obama történetesen engedélyezte az olajfúrásokat. Márpedig az a fiú egyik vádja vele szemben, hogy nem engedi az olaj- és szénkitermelést.

A videó jóval több negatív kommentet kapott, mint ahányan lájkolták. Sokan felháborodottan utasítják vissza, hogy gyerekeket ilyesmire felhasználjanak – még ha az utolsó száz napjába érkezett is az amerikai elnökválasztási kampány.

Isaac Anthony tíz pontja Obama ellen

1. Senki nem tudja, honnan jött.

2. Meghajol más országok vezetői előtt.

3. Obama és felesége nem büszke amerikaiak – én viszont az vagyok.

4. El akarja venni a lőfegyvert a jó fiúktól.

5. Rossz fiúkat enged országunkba.

6. Segélyen és élelmiszerjegyeken akarja tartani az embereket.

7. Nem akarja, hogy az amerikaiak olajat fúrjanak és szenet bányásszanak.

8. Úgy véli, az újszülöttek terhet jelentenek.

9. Azt akarja, hogy mindenki sokat álljon sorba, mire orvoshoz jut.

10. Elveszi a pénzt azoktól, akik keményen dolgoznak, és odaadja azoknak, akik egyáltalán nem.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.