Venezuelai szépségkirálynő a tüntetések újabb áldozata

Szerdán elhunyt Génesis Carmona, a Venezuela északi Carabobo államának 2013. évi Turizmus szépségkirálynője. A 21 éves egyetemista lány kedden részt vett az állam fővárosában, Valenciában tartott kormányellenes diáktüntetésen.

Egy orvlövész golyója fejen találta, még kedden este megműtötték, de aztán az intenzív osztályon meghalt – jelentette az El Universal napilap. Ugyancsak a valenciai kórház intenzív osztályán tartják Enyerson Alejandro Ramos 17 éves diákot, akit egy lövedék a nyakán talált el.

A valenciai demonstrálókra rátámadtak a Maduro-kormány chavezista hívei, az összecsapásban egytucatnyian súlyosan megsebesültek. A két hete tartó ellenzéki tüntetéseknek Génesis Carmona az ötödik halálos áldozata. Múlt héten Caracasban hárman vesztették életüket, közülük kettővel csuklyás motorkerékpárosok lövedékei végeztek.

Carabobo állam kormányzója, Francisco Ameliach a keddi valenciai tüntetést megelőzően felszólította a Bolívar-Chávez félkatonai egységek tagjait, hogy készüljenek az ellentámadásra a fasiszta ellenzékiekkel szemben.

Szerdán közben többszáz főnyi ellenzéki szimpatizáns várakozott Caracasban az Igazságügyi Palota előtt, hogy a rendőrség átszállítsa az első meghallgatásra Leopoldo Lópezt, a Népi Akarat párt vezetőjét. López ellen még a hétvégén adott ki Nicolás Maduro kormányzata letartóztatási parancsot a terrorizmusra való uszítás vádjával. Őt tartják első számú felelősnek a megelőző napok tüntetéseiért, amelyek rendre erőszakba torkollottak. López kedden egy több ezer fős ellenzéki demonstráció alkalmával adta fel magát a rendőrségnek. Az Igazságügyi Palota előtt tüntetők követelték a szabadon bocsátását.

Génesis Carmonát szállítják sietve kórházba, de nem élte túl lőtt sebét
Opposition supporter Genesis Carmona is evacuated on a motorcycle after being shot in the head during a protest against Nicolas Maduro's government in Valencia, some 100 miles (160 km) from Caracas, February 18, 2014. A 22-year-old student from the central city of Valencia died on Wednesday after being shot in the head during an anti-government demonstration, her family said, the fifth victim of unrest in Venezuela. Genesis Carmona, who was studying tourism and was also a local beauty queen, was shot during a demonstration in Valencia on Tuesday, relatives told. Picture taken February 18, 2014. REUTERS/Mauricio Centeno-Notitarde (VENEZUELA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.