Vegyi fegyverrel támadott az Iszlám Állam

Több mint 40 ember sebesült meg az Irak északkeleti részén fekvő Tazában, miután a szélsőséges szunnita szervezet mérgező anyagokkal töltött lövedékekkel támadta a kurd fennhatóság alatt álló települést.

A mérgező anyagok többeknél fulladást és bőrirritációt okoztak. Senki sem halt meg, öt embert azonban kórházi megfigyelés alatt tartanak – írja a Reuters.

Kirkuk tartomány kormányzója, Nadzsmuddin Kareem elmondta, egyelőre nem tudják, mit tartalmazhattak a lövedékek.

A CNN szerdán jelentette, hogy az amerikaiak vezette koalíció célzottan támadja az Iszlám Állam vegyifegyver-infrastruktúráját Moszul mellett. Arról, hogy sikeresek voltak-e a csapások, egyelőre nincs információ. 

 

Elfogták a vegyifegyver-szakértőt 

 

Az AP eközben két iraki hírszerzési tisztségviselőre hivatkozva azt írja, hogy Irakban amerikai különleges egységek elfogták Szlímán Dáúd al-Afarit, az Iszlám Állam vegyifegyver-programjának a vezetőjét. Afari korábban a néhai iraki diktátor, Szaddám Huszein hadiipari fejlesztésekért felelős hivatalában dolgozott, amely vegyi és biológiai fegyverekre szakosodott.

A terroristák vegyifegyver-szakértőjét az Iszlám Állam kezén lévő Moszultól mintegy 45 kilométerre nyugatra, Tal Afarnál kapták el. További részleteket azonban nem közöltek az akcióról. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.