Vége a palesztin-izraeli tűzszünetnek - Rakétákkal támad a Hamász

A Hamász palesztin iszlamista szervezet katonai szárnya helyi idő szerint pénteken reggel 6 órakor (közép-európai idő szerint 5 órakor) bejelentette az Izraellel kötött tűzszünet végét. Ezt követően máris két újabb rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael déli területeire.

Az Ezzedin al-Kasszám Brigádok honlapján leszögezték: a hat hónappal ezelőtt megkötött fegyvernyugvást nem újítják meg, mert,  mint írták, "a cionista ellenség nem tartotta tiszteletben annak  feltételeit". A radikális fegyveres csoport egyúttal Izraelre  hárította a tűzszünet felmondásának minden következményét.

A Hamász katonai szárnya figyelmeztetett: a Gázai övezet elleni  minden agresszió újabb nagyszabású összecsapáshoz vezet.

Favzi Barhum, a Hamász szóvivője már csütörtökön este  megerősítette: nincsen lehetőség arra, hogy megújítsák a pénteken  lejáró tűzszünetet. Ugyancsak a fegyvernyugvás fenntartása ellen  foglalt állást a másik szélsőséges iszlamista palesztin szervezet,  az Iszlám Dzsihád.
A bejelentést követően máris újabb két rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael déli területeire - közölte az izraeli hadsereg.

Hamász fegyveresek a Gázai övezetben
Hamász fegyveresek a Gázai övezetben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.