Vasárnap indul Murdoch új bulvárlapja

A médiamogul három nap alatt másodszor lepte meg riválisait: a vártnál jóval korábban debütál a The Sun on Sunday.

Az ausztrál-amerikai sajtócézár nyolcvanéves korára semmit nem vesztett ragadozó mivoltából, és az ezzel járó üzleti érzékéből. Először múlt pénteken okozott meglepetést, és sikerült elterelnie a figyelmet a The Sun égető problémáiról, a tíz vezető munkatársa ellen folytatott rendőrségi vizsgálatról és a szerkesztőségen belül a kiadóval, a News Corporationnel szemben kialakult ellenséges hangulatról a „rövidesen” induló The Sun on Sunday vasárnapi lap bejelentésével. Most pedig kiderült, hogy az esemény a várt áprilisi időpontnál jóval korábban, már e hét végén, február 26-án megvalósul.

A The Sun hétfői áruspéldányai egy londoni standon
Copies of The Sun newspaper are seen for sale at a newsstand in London February 20, 2012. News International, the British newspaper arm of Rupert Murdoch's News Corp group, announced on Sunday it would publish a Sunday edition of Britain's scandal-hit Sun tabloid for the first time next weekend. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: MEDIA BUSINESS EMPLOYMENT)

A gyors cselekvés azt jelenti, hogy a konkurenciának, elsősorban a vasárnapi bulvárlapoknak alig maradt idejük olyan bombaötlettel előrukkolniuk, mellyel távoltarthatják az új orgánumtól a hirdetőket és az olvasókat. A hárommilliós példányszámú Sunt kiadó News International vezérigazgatója, Tom Mockridge a munkatársakhoz intézett belső e-mailben „óriási lehetőségnek” nevezte az új lapot „a szerkesztőség összefogására, a Sun on Sunday szenzációs útnak indítására”. A The Sun olvasóközönsége hírek szerint „lelkesen” fogadta a hetedik lapszám bevezetését. Ellentétben a lehallgatási botrány áldozatával, a múlt nyáron bezárt News of the Worlddel, a Sun on Sunday nem önálló szervezeti egységként működik majd. A munkatársak között nagy lesz az átfedés. A médiakommentátorokat erősen foglalkoztatja, vajon az új vasárnapi lap folytatja-e az NoW hagyományait, azaz címlapján celebekkel kapcsolatos munkaigényes leleplezések szerepelnek-e? A múlt mindenképpen kísért: egy nappal a Sun on Sunday nyitánya után kezdődik a bíróságon a Charlotte Church által indított per tárgyalása. Az egykori „angyali hangú” énekesnő mobiltelefonja feltörése miatt jelentette fel a kiadót. Más hírességek, köztük Jude Law színész és John Prescott egykori miniszterelnök-helyettes peren kívül állapodott meg tetemes bánatpénz fejében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.