Várják, hogy Schumacher felébredjen

Jókívánság a temgerpartról. A Formula-1 korábbi hétszeres világbajnoka a születésnapját is mesterséges kómában töltötte
Jókívánság a temgerpartról. A Formula-1 korábbi hétszeres világbajnoka a születésnapját is mesterséges kómában töltötte
STRINGER / Reuters

Kis, de biztató jelek – adott hírt a december 29. óta mesterséges kómában fekvő egykori autóversenyző állapotáról a család. Az erről szóló közleményt szerdán Sabine Kehm, a Formula-1 korábbi hétszeres világbajnokának a menedzsere adta ki a hozzátartozók nevében. Eszerint a család bízik abban, hogy Michael Schumacher átvészeli a helyzetet és végül felébred.

Az F1 aktuális idénye a héten kezdődik. Kehm bevallottan ehhez időzítve – mint megjegyzi, a növekvő érdeklődésre tekintettel – adta ki a közleményt. „Néha vannak kis, de biztató jelek, de tudjuk, azt is, hogy türelemmel kell lennünk” – hangzik a bejelentés.

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett balesetet. A dél-franciaországi Méribel síparadicsomában indult neki síelni az egyik fiával. Egy vörös jelzésű, közepesen nehéz pályáról akart átsiklani egy könnyűre (kék jelzésűre), amikor a két pályát összekötő részen elesett és a fejével nekicsapódott egy sziklának. A fia hívta a hegyi mentőket. Mivel Schumacher láthatóan sokkot kapott, bekísérték a közeli Moutiers kórházába. Itt zavartan viselkedett, nem tudott válaszolni a neki feltett kérdésekre. Később az eszméletét is elveszítette. Már így szállították át a grenoble-i kórházba, ahol kétszer is meg kellett műteni, eltávolítandó a hematómákat. Azóta mesterséges kómában tartják.

Schumacher 19 idényt töltött el a Formula-1-ben. Kétszer (1994-1995-ben) a Benetton, ötször (2000 és 2004 között zsinórban) a Ferrari autóversenyzőjeként lett a száguldó cirkusz világbajnoka. A 45. születésnapját kómában töltötte január 3-án.

A Formula-1 aktuális idénye az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik szombaton Melbourne-ben, és Abu Dhabiban ér véget november 23-án.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.