Várják az ítéletet Fergusonban

Két tüntetőt tartóztattak le pénteken Fergusonban, abban a Missouri állambeli kisvárosban, amely erőszakba torkolló demonstrációk színhelye volt augusztusban miután egy fehér rendőr több lövéssel végzett egy fegyvertelen fekete tinédzsert. Fergusonban most – már a második napja – azért forrnak az indulatok, mert vádesküdtszéknek döntenie kell, gyilkossággal vádolják-e meg.

Emiatt nagyjából tucatnyi tüntető gyűlt össze a fergusoni rendőrőrs előtt, plakátokkal felvonulva akadályozták a forgalmat , miközben „Kié az utca? A mienk" és a „Gyilkos rendőröknek menniük kell!" jelszavakat skandáltak. A helyszínre sisakokkal és védőpajzsokkal felszerelt rendőröket vezényeltek ki. Dulakodás kezdődött. egy nőt és egy férfit megbilincseltek és elvittek- írja a Reuters.

A vádesküdtszék elvileg elnapolhatná januárig a Wilson elleni vádemelésről szóló ülést, de a döntés várhatóan november végén megszületik majd. A fekete tinédzser, Michael Brown halála után akkora volt a feszültség, hogy az indulatok csillapítására a Nemzeti Gárda egységeit is Fergusonba vezényelték, Barack Obama elnök kérésére pedig Eric Holder volt igazságügyi miniszter pedig ellátogatott a missouri kisvárosba.

Emberi jogi szervezetek egyébként jelezték, hogy szövetségi vádemelést fognak kérni Wilson ellen, ha a fergusoni vádesküdtszék eltekint a vádemeléstől.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.