Vandál tüntetés a WTO ellen Svájcban

Bankok, üzletek ablakait, kirakatait törték be, autókat gyújtottak fel tüntetők szombaton a svájci Genf központjában a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elleni tiltakozásul.

A mintegy háromezer fős tömeg a WTO hétfőn kezdődő tanácskozása elé időzítette megmozdulását.

A hatóságok rohamrendőrséget vetettek be. A tiltakozók soraiba befurakodott egy rendkívül erőszakos kisebbség, amely különböző vandál cselekedetekkel hívta fel magára a figyelmet. Újságírók beszámolója szerint a városi buszállomás közelében három személyautót gyújtottak fel a tiltakozók. A város központját sűrű fekete füst borította be, illetve könnygáz terjengett a levegőben. Tizenhét embert őrizetbe vettek, petárdákat, vasrudakat, kerékpárláncokat, sprayt, villáskulcsokat koboztak el.

A hétfőn kezdődő fórumon az Egyesült Államok, Kína és számos más ország tárgyal majd a világkereskedelem felélesztéséről, és arról, hogy miként lehet a világgazdaságot kimozdítani a recesszióból.

WTO konferenciája ellen tiltakozó tüntetők parkoló járműveket gyújtottak fel Genfben
Személygépkocsik lángolnak Genfben 2009. november 28-án, miután a Világkereskedelmi Szervezet, WTO 7. miniszteri konferenciája ellen tiltakozó tüntetők parkoló járműveket gyújtottak fel és kirakatüvegeket törtek be. A WTO november 30. és december 2 között ülésezik Genfben.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.