Válságos, de stabil Schumacher állapota

Továbbra is válságos, de stabil volt Michael Schumacher állapota kedd éjszaka és szerda reggel - közölte a Sabine Kehm, korábbi Forma-1-es világbajnok menedzsere a grenoble-i kórház előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kedden a grenoble-i kórház orvosai arról számoltak be, hogy bár javulás következett be Michael Schumacher állapotában, az életveszély nem múlt el. Menedzsere szerdán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Forma–1 hétszeres világbajnokának állapota továbbra is válságos, jelenleg azonban stabil.

Schumacher vasárnap délelőtt, a dél-franciaországi Méribel síparadicsomában indult neki síelni az egyik fiával. Egy pályán kívüli útvonalon – két pályát összekötő részen – siklottak, amikor Schumacher elesett és a fejével nekicsapódott egy sziklának. A fia hívta a hegyi mentőket. Mivel Schumacher láthatóan sokkot kapott, bekísérték a közeli Moutiers kórházába. Itt zavartan viselkedett, nem tudott válaszolni a neki feltett kérdésekre. Később az eszméletét is elveszítette, és már így szállították át a grenoble-i kórházba.

Schumacheren először vasárnap hajtottak végre életmentő agyműtétet, majd hétfő éjjel még egyet. Orvosai szerint a család „nehéz döntést” hozott, amikor beleegyezett, hogy Schumachert másodszor is megműtsék. Bár a tavaly a Forma-1-től végleg visszavonult autóversenyző a baleset idején sisakban volt, mindkét agyféltekéje károsodott, koponyaűri vérömlenye és agyi ödémája van. Ennek kapcsán kedden a grenoble-i kórház egyik professzora, Emmanuel Gay azt mondta, Schumacher agyán „egy kicsit mindenhol” bevérzések támadtak. A „tipikus síbalesetről” beszélő orvosi kar szerint ha nincs rajta a sisak, valószínűleg a helyszínen meghal.

Kórházi bejelentések szerint nem kizárt, hogy Schumacher maradandó agykárosodást szenved. Január 3-án lesz 45 éves.

Eközben a család rengeteg együttérző üzenetet kap. Megszólalt többek között Steffen Seibert német kormányszóvivő is, jelezve, Angela Merkel kancellárt és a németek millióit is rendkívüli módon megdöbbentette, ami Schumacherrel történt. „Reméljük, hogy felépül” – mondta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.