ISIS-támadástól tartanak Amerikában

Órákra megbénult a délkelet-washingtoni haditengerészeti létesítmény, a Navy Yard és környéke helyi idő szerint csütörtök reggel. Húsz perccel nyolc óra előtt valaki betelefonált a rendőrségre, és azt mondta, lövöldözést hallott.

A hatóságok óriási erőkkel vonultak ki a helyszínre, és aprólékosan átvizsgálták a területet, mielőtt 10 órakor közölték, hogy vaklárma volt. A bejelentés azért is keltett különösen nagy riadalmat, mert 2013-ban ugyanitt egy magányos lövöldöző 12 embert megölt és hármat megsebesített.

A hatóságok nem találták nyomát lövöldözésnek a parancsnokság, a NAVSEA 197-es épületének azon a második emeleti folyosóján, ahol a bejelentő szerint valaki revolverrel  tüzet nyitott. A rendőrség az épületkomplexumot és környékét lezárta és átfésülte – írja a CNN.

A feszültséget növelte, hogy a NavyYard alig másfél kilométerre van a Kongresszus épületétől. Az amerikai hatóságok pedig a minap arra figyelmeztettek, hogy a közelgő július 4-i ünnepségek miatt megnövekedett az Iszlám Állam által inspirált terrortámadások veszélye az Egyesült Államokban. Emiatt a legforgalmasabb helyeken és egyes középületeknél megerősítik a rendőri jelenlétet. A belbiztonsági minisztérium egy illetékese a CNN-nek azt mondta: nem tudnak konkrét tervről, és arról sem, hogy hálózatba szerveződtek volna az ISIS-szimpatizánsok Amerika területén. Ám az egyéni szimpatizánsok csak egy „ürügyre" várnak, hogy támadhassanak, a szélsőséges iszlamista szervezet pedig már többször támadásra buzdította híveit.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.