Ultimátumot adott a cseh kormányfő

Ha jövő keddi kormánykoalíciós tanácson nem születik egyezség a kormányprogram módosításáról és a reformok folytatásáról, akkor a legerősebb kormányzati tényező, a Polgári Demokrata Párt (ODS) felmondja a koalíciós szerződést és június végére előrehozott választások kiírását fogja indítványozni – jelentette be szerdán Petr Necas.

A pártelnök-kormányfő kifejtette, hogy ha jövőre valóban a GDP három százaléka alá kívánják szorítani az ország költségvetési hiányát, akkor további megszorító intézkedésekről, továbbá a kormányprogram módosításáról, valamint a takarékosság jegyében legalább három minisztérium megszűntetéséről  kell döntenünk. Ha minderről és a jövő évi költségvetés sarokszámairól nem tudunk megegyezni, akkor nincs értelme a jelenlegi kormánykoalíció további működésének. A nagy húsvéti összeborulások közepette lesz idő ezen is gondolkodni – szögezte le a miniszterelnök,

Petr Necas cseh kormányfő
Czech Republic's Prime Minister Petr Necas arrives at an European Union leaders summit in Brussels March 25, 2011. European leaders agreed on Thursday to increase their financial rescue fund to the full 440 billion euros by June, but avoided discussion of Portugal which is under pressure to seek a bailout following the resignation of its prime minister. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.