Újranyitott a Le Carillon, ahol 9 embert végeztek ki

Három hónappal a novemberi merényletek után újranyitott a Párizs X. kerületében lévő Le Carillon bár, amelynek teraszán kilenc embert öltek meg a terroristák.
"Üdvözlünk mindenkit. A Le Carillon megnyitja kapuit. Nincs sok mondandónk. Folytatjuk az életet." - mondta az egyik pincér, mielőtt pezsgőt bontott volna a vendégeknek.

A Le Carillon a harmadik kávézó, amely a merényletek óta újra kinyitott. A vele szemben lévő Le Petit Cambodge nevű étterem, amelynek teraszán hatan haltak meg, egyelőre még zárva tart, de a tulajdonosok korábban jelezték, hogy januárban ők is szeretnének megnyitni. A sarokkávézó ablakait, amelyek még néhány napja is lövésnyomokkal voltak tele, kicserélték, a terasz számára felszabadították a járdát, ahonnan eltakarították a felgyülemlett virágokat és gyertyákat, de a megemlékezések a járda egy kisebb, elkülönített szakaszán folytatódnak, hasonlóan a támadássorozat többi helyszínéhez.

A La Bonne Biere nevű kávézó, ahol öten haltak meg, volt az első, amely újra kinyitott, december 4-én. A Le Comptoir Voltaire pedig december 16. óta fogadja újra a vendégeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.