Baráti gesztus kisebb malőrrel

Szergej Lavrov tréfás ajándékot kapott Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől. A szalaggal átkötött dobozkában egy a számítógépes világból ismert "újraindítás" gomb lapult. Legalábbis angol fordításban.

Tréfás, de "kis gyári hibás" ajándékkal lepte meg orosz kollégáját Hillary Clinton amerikai külügyminiszter pénteken első találkozójuk nyitányaként.

A számítógépes világból ismert "újraindítás" gomb egy jelképes példányát nyújtotta át Genfben Szergej Lavrovnak annak jelképeként, hogy Washington újra akarja indítani kapcsolatait  Moszkvával, és indítványozta, hogy nyomják meg együtt a gombot.

"Át szeretnék nyújtani önnek egy ajándékot, amely azt jelképezi, amit (Barack) Obama elnök és (Joe) Biden alelnök mondott: újra  akarjuk indítani kapcsolatainkat" - mondta Lavrovnak a találkozó  helyszínén, a genfi Intercontinental Hotelben egybegyűlt újságírók  hada előtt.

Szalaggal átkötött kis dobozt adott át, amelyet a meglepettnek látszó Lavrov az újságírók előtt kibontott, és kiemelte belőle az ajándékot, egy műanyag foglalatban elhelyezett nyomógombot, amely köré angolul és oroszul oda volt írva, hogy "újraindítás".

Azaz csak angolul, mert - mint Lavrov nevetve rámutatott - hibás fordítás miatt az amerikaiak egy hasonló, de más jelentésű szót írtak oda oroszul. Az odaírt orosz szó (peregruzka) jelentése ugyanis  "túlterhelés, túlterheltség, átrakodás", nem pedig a szándékolt  "újraindítás" (perezagruzka).

Ez azonban nem akadályozta azt, hogy a két külügyminiszter valóban megnyomja együtt a jelképes gombot.

Együttes gombnyomás
Együttes gombnyomás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.