Újra vizsgálódnak az ENSZ-szakértők Szíriában

Ezúttal azokat a vádakat próbálják kivizsgálni, miszerint a két szemben álló fél, a kormány hadserege és a felkelők is vegyi fegyvereket vetettek be az ország különböző részein az elmúlt hónapokban.

Újból megkezdték munkájukat az ENSZ vegyifegyver-szakértői csütörtökön Szíriában. Ezúttal azokat a vádakat próbálják kivizsgálni, miszerint a két szemben álló fél, a kormány hadserege és a felkelők is vegyi fegyvereket vetettek be az ország különböző részein az elmúlt hónapokban.

Az ENSZ szakértői csütörtökön a délutáni órákban három autóból álló konvojukkal elhagyták a Damaszkusz belvárosában található szállodájukat. Újságírói kérdésekre nem válaszoltak, úti céljuk ismeretlen. A csoport feladata, hogy megvizsgálja a Bassár el-Aszad elnök vezette szíriai kormányzat és az ellenük harcoló felkelők összesen 13 vagy 14 állításának igazságtartalmát a szíriai polgárháború során alkalmazott vegyi fegyverekkel kapcsolatosan.

Korábbi ittlétük alatt már megvizsgáltak egy konkrét esetet, az augusztus 21-én történt vegyifegyver-támadást, s arról el is készítették jelentésüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.