Újra sok a halott Szíriában

Legalább 15 halálos áldozata és több tucat sebesültje volt pénteken a szíriai városokban történt erőszakos tömegoszlatásoknak - közölték ellenzéki aktivisták.

Korábbi hírek kilenc halottról szóltak.

A tüntetők ernyőszervezete, a Helyi Koordinációs Bizottságok nevű csoport péntek éjszaka arról tájékoztatott, hogy meg tudja nevezni azokat polgári lakosokat, aki életüket vesztették a pénteki ima után történt tüntetéseken, amikor a rendőrök a tömeg közé lőttek. A biztonsági erők fellépésének a szervezet szerint Homsz, Kiszua és Kuszeir településeken, illetve a főváros Barzeh negyedében 15 halálos áldozata volt.

A pénteki ima után ismét tízezrek követelték Szíria városaiban Bassár el-Aszad elnök távozását, s emberi jogi csoportok szerint a biztonsági erők újra lőfegyvert használtak a tüntetőkkel szemben. A tiltakozások elleni megtorlásokat, melyeknek szíriai emberi jogi csoportok szerint több mint 1400 civil esett áldozatul március közepe óta, a Nyugat egyre határozottabban elítéli. Az EU állam- és kormányfői pénteken Brüsszelben kibővítették a Szíria elleni szankciókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.