Újra lecsaptak a kalózok

Egy holland társaság tulajdonában lévő hajót raboltak el szomáliai kalózok csütörtökön az Ádeni-öbölben - közölte egy kenyai tengerészeti illetékes.

Andrew Mwangura, a mombasai székhelyű Kelet-afrikai Tengerészeti Segélyprogram munkatársa korában csak arról tudott beszámolni, hogy a hajó kisméretű, és nyolcan tartózkodtak rajta.

Később kiderült, hogy a MV Marathon nevű teherhajóról van szó, és olyan szénszármazékot szállított, amelyet a fémkohászatban fűtőanyagnak használnak. A legénységnek valószínűleg nem esett  bántódása. A vízi járművet 1976-ban gyártották.

Mwangura beszámolója szerint az MV Marathon az Ádeni-öbölben nyugat felé haladt, amikor a kalózok hatalmukba kerítették.

Annak ellenére, hogy nemzetközi összefogással több nagyhatalom hadihajói járőröznek az Indiai-óceánon és az Ádeni-öbölben a kalóztámadások feltartóztatására, a tengeri rablók továbbra is lankadatlan hevességgel folytatják tevékenységüket.

A héten már elraboltak egy karibi hajót. Az Antigua és Barbuda zászlaja alatt közlekedő teherszállító tízfős legénysége került a kalózok fogságába.

A most elrabolt holland hajóval együtt jelenleg legkevesebb húsz vízi jármű és több mint 300 ember van a kalózok kezén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.