Újra halálosan megfenyegették a francia államfőt

Halálos fenyegetést kapott Nicolas Sarkozy francia elnök, illetve egy televíziós újságíró, akinek egy levélben golyót is küldtek.

Halálos fenyegetést kapott Nicolas Sarkozy francia elnök, illetve  egy televíziós újságíró, akinek egy levélben golyót is küldtek.

Az elnöki palotába csütörtökön érkezett meg a Sarkozynek címzett fenyegető levél, ezúttal azonban az ismeretlen feladó nem csatolt hozzá töltényt. Jean-Pierre Pernault, a TF1 tévécsatorna újságírója viszont napközben olyan fenyegető levelet kapott, amelyben egy 9 milliméteres töltény volt.

Sarkozy más jobboldali politikusokkal együtt március elején már kapott hasonló fenyegetéseket, a feladó mindnyájuknak töltényt is küldött. Akkoriban Michele Alliot-Marie belügyminiszter, Rachita Dati igazságügyi miniszter, Christine Albanel kultuszminiszter, Alain Juppé volt miniszterelnök, Bordeaux-i polgármester kapott ilyen fenyegetést, de a címzettek között volt Nonce Paolini, a TF1 elnök-vezérigazgatója is.

A terrorizmus ügyeiben eljáró párizsi ügyészség az első fenyegetések után vizsgálatot indított. Az üggyel kapcsolatosan március 6-án kihallgattak egy tartalékos katonát, de el is engedték, anélkül, hogy bűnvádi eljárást indítottak volna ellene.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.