Újra fertőzött az ebola Dallasban

A 26 éves Nina Pham után a texasi presbiteriánus kórház még egy ápolója fertőződött meg az ebola vírusával – jelentették be szerdán a helyi egészségügyi hatóságok. Az ápoló attól a Thomas Duncan nevű Libériából érkezett férfitől szerezte a gyilkos kórt, aki az első vírusfertőzött volt az Egyesült Államok területén. Duncan belehalt a fertőzésbe, Phamot pedig karanténban kezelik.

Arról, akinek a tesztje most lett pozitív, azon kívül mást egyelőre nem tudni, hogy ő is részt vett Duncan kezelésében és őt is hermetikusan elzárták a külvilágtól. Az egészségügyi hatóságok összesen 48 olyan embert vizsgálnak, aki kapcsolatban lépett Duncannnel az Egyesült Államokban vagy azon a repülőgépen, amelyen megérkezett Dallasba.

Az új fertőzésről egy nappal azután tettek bejelentést, hogy az amerikai ápolónők országos szakszervezete közleményben jelezte, Duncan kezelésekor a texasi presbiteriánus kórház az alapvető óvintézkedéseket sem tartotta be. Az ápolóknak – idéz a Fox News a National Nurses United közleményéből – napokon át át olyan védőöltözetben kellett dolgozniuk, amelyeken ragtapasszal illesztették össze a tátongó lyukakat úgy, hogy közben Duncan hányógörcsben vergődött és folyamatosan ment a hasa.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keddi bejelentése szerint az ebola halálos áldozatainak a száma már 4447-nél jár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.