Újonc rendőrök között aratott az öngyilkos merénylő

A líbiai Zlitan rendőrségi kiképzőközpontjában 65 ember vesztette életét.
Hatósági közlések szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát csütörtökön a líbiai város, Zlitan rendőrségi kiképzőközpontjában, 65 embert rántva magával a halálba és 127-et sebesítve meg. A terrorista egy teherautóval hajtott be a létesítmény területére, hogy detonálja a járműben elrejtett robbanószert. Érezhetően a lehető legtöbb áldozatot akarta szedni, amikor ugyanis a támadást végrehajtotta, több száz újonc gyűlt össze a kiképző központban tartott eskütételre – írja a Reuters.

Líbiában a káosz az úr a Moammer Kadhafi ellen 2011-ben kitört forradalom sikere óta. Az országnak jelenleg két kormánya van, de közülük csak az egyiket ismeri el a nemzetközi közösség. Bár decemberben a két fél aláírt egy megállapodást egységkormány megalakításáról, ennek még a kezdeti lépéseit sem tették meg, a politikai huzavona fő haszonélvezőjévé pedig a szélsőséges szunnita terrorszervezet, az Iszlám Állam lépett elő, amelynek sikerült elfoglalnia Kadhafi szülővárosát, Szirtét, és egymás után támad rá az ország fő bevételi forrását biztosító olajkitermelő központokra. A csütörtöki merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Zlitan a főváros, Tripoli és Miszráta között fekszik. A vérfürdő nyomán a városban és a környékén rendkívüli állapotot hirdettek ki, a város lakóit véradásra szólították fel a rengeteg sérült ellátása érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.