„Ujjukat sem mozdítják a magyar fasiszta falusi zsarnokok feltartóztatásáért”

A Die Zeit című német liberális hetilap egy Érpatakról szóló dokumentumfilmmel kapcsolatban közölt kommentárt az online kiadásában.

Klaus Harpprecht „Az EU-nak végre fel kell lépnie az Orbán-rezsimmel szemben” című írásában kiemelte, hogy sehol nem sértik az európai alapértékeket annyira szándékosan és állandóan, mint Magyarországon.

Kifejtette: alig telik el hét a magyarországi roma kisebbség elleni újabb diszkriminációról, vagy Orbán Viktor egy újabb provokációjáról szóló riasztó hír nélkül, így rejtély, hogy az Európai Bizottság, az Európai Parlament vagy az Európai Tanács türelme miért nem fogyott el már régen, hiszen a legnagyobb higgadtsággal meg kell állapítani, hogy Magyarországon nap mint nap megsértik az EU erkölcsi alapját képező emberi jogokat.

A szerző a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság A falusi diktátor - fegyelmezés és rend az új Magyarországon című érpataki dokumentumfilmjével kapcsolatban egyebek között hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai ujjukat sem mozdítják a fasiszta falusi zsarnokok feltartóztatásáért.

Úgy vélte, elviselhetetlen, hogy egy uniós tagországban megtűrnek kvázi-fasiszta falusi diktátorokat, akik nap mint nap megsértik a roma kisebbség jogait. Hozzátette, hogy az Európai Bizottságnak vizsgálnia kell, eljött-e az idő egy büntetőeljárásra, vagy egy kizárási eljárásra, a kereszténydemokratáknak pedig az Európai Parlamentben végre fel kell mondaniuk az együttműködést a Fidesszel, ezzel a félig autoriter, már csak részlegesen demokratikus csapattal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.