Újból keresztényekre támadtak Nigériában

Legalább tizenheten haltak meg, mikor a Boko Haram lecsapott egy városházára, ahol keresztények tartottak gyűlést. A fegyveres férfiak egyszerűen berontottak és lőni kezdtek.

Egy másik városból is jelentettek támadást, ott templomban imádkozó emberekre törtek rá a szervezet tagjai. A támadásokat mindkét esetben az iszlám terrorista csoport, a Boko Haram vállalta magára, írja a BBC. A csoport az utóbbi időben egyre több támadást követ el a keresztények ellen, először a karácsony esti, 37 halálos áldozatot követelő merényletben, azóta pedig szinte minden héten.

Az elmúlt évben összesen ötszáz embert öltek meg, és felszólították a keresztényeket, hogy hagyják el a főként muszlimok lakta északi országrészt. Goodluck Jonathan, az ország elnöke több régióban is szükségállapotot hirdetett az etnikai és vallási villongások miatt.

– Kiterjesztettük a határainkat olyan helyekre is, ahol eddig nem voltunk jelen, hogy megmutassuk, a szükségállapot bejelentése nem gátol meg minket semmiben, és oda megyünk, ahova csak akarunk – jelentette be a terrorszervezet egyik, magát szóvivőnek mondó tagja, aki szerint a támadásokat azért hajtották végre, mert a keresztények nem vették komolyan ultimátumukat, miszerint el kell hagyniuk lakóhelyeiket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.