Újabb tornádók pusztítottak az USA középső államaiban

Legalább 28-en váltak a pusztító tornádó áldozataivá Kentucky-ban, Indianában és Ohióban, de az áldozatok száma valószínűleg tovább fog nőni. Ezekre a területekre már szerdán előre jelezték a tornádóveszélyt, miután az időjárás miatt Illinois-ban, Kansasben és Missouriban már 13-an meghaltak.

Már szerda óta tart a pusztítás Amerika középső államaiban
Tim Vickers salvages what he can from his son's home near Crossville, Tennessee March 1, 2012. The home was destroyed in the violent weather that hit six Midwest states starting in Kansas and Missouri overnight and swept into middle Tennessee and slammed the Cumberland Plateau region, about an hour east of Nashville, killing two women in Cumberland County and one person in DeKalb County, according to emergency agency officials. REUTERS/Harrison McClary (UNITED STATES - Tags: ENVIRONMENT DISASTER)

-Tudtuk, hogy mi fog történni, mi is figyeljük az időjárást, de erre nem lehet felkészülni - mondta Danny Rodden, az Indianabeli Clark County rendőrfőnöke.

A legsúlyosabb károk Indiana államban keletkeztek. Az Indiana állambeli Marysville-t teljesen elpusztította egy forgószél, de nagyok a károk a szomszédos Henryvillben is, ahol az összes iskola romba dőlt. A tornádók házakat pusztítottak el, tönkretették az elektromos hálózaot, traktorokat és iskolabuszt kapott fel a szél.

A Kentucky állambeli Louisville-ben az emberenek bevásárlókocsikból osztogatják az utcán a vizet és az élelmet. 

A tornádók számos iskolát is tönkretettek, a térségben a tornádó veszélye miatt több intézmény zárva maradt. Tavaly rekord mennyiségű, 1709 tornádó pusztított az Egyesült Államok területén, 550 ember halálát okozva.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.