Mentálisan zavart férfi ejtett túszokat Párizsban

Letartóztatták azt a túszejtőt, aki pénteken két embert ejtett foglyul egy postahivatalban a francia főváros egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban. Azzal hívta a rendőröket, hogy gránátok és Kalasnyikov is van nála, de végül feladta magát.

Nevük elhallgatását kérő rendőrségi tisztségviselők szerint s férfi röviddel délután 12:30-kor vette be magát az Aragon postahivatalba a colombes-i avenue du Général De Gaulle-on, majd 1 óra körül túszokat ejtett. Többen ki tudtak menekülni a postáról, de azt egyelőre nem tudni, hogy a túszejtés idején hányan tartózkodtak a helyiségben. A hírek szerint a férfi két túszt tartott fogva, mind a ketten sértetlenül megúszták a kalandot, de – írja a Le Figaro – sokk miatt kórházba vitték őket. 

A túszejtésnek úgy tűnik, nincs köze a múlt heti heti iszlamista terrorista akcióhoz. A túszejtő kihallgatása folyamatban van, az előzetes információk szerint egy félresikerült rablásról lehet szó.

Razziák Franciaországban

Tizenkét gyanúsítottat tart fogva a párizsi rendőrség, akiket a múlt heti terrortámadás és túszdrámák miatt hallgatnak ki. A razziákról itt olvashatnak részleteket.

A Le Monde szerint a túszejtő egy ismert, közönséges bűnöző. Ő maga lépett kapcsolatba a hatóságokkal, azt állítva, hogy gránátokkal és egy Kalasnyikovval felfegyverkezve hatolt be a colombes-i posta épületébe. A France Info számolt be arról, hogy a mentálisan zavart, instabil és egy elromlott párkapcsolat után lendült akcióba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.