Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegették meg Dallast

Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegették ismeretlenek szombat este a dallasi rendőr-főkapitányságot. Emiatt a város egész területén fokozták a biztonsági intézkedéseket.
A dallasi rendőr-főkapitányságra névtelen üzenet érkezett arról, hogy egy houstoni csoport rendőröket akar megtámadni, illetve meggyilkolni. A fenyegetés miatt a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket szerte a városban.

Monica Cordova hadnagy, a rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták meg. A belvárosban lévő rendőr-főkapitánysághoz páncélozott járművet vezényeltek, az épülethez vezető utakat lezárták, a városban felfegyverzett rendőrök járőröznek. A dallasi gyorsforgalmi vasút átmenetileg felfüggesztette járatait. A rendőrkapitányságot kommandósok szállták meg.

A rendőrség Twitteren cáfolta azokat az elterjedt híreket, amelyek szerint újabb lövések dördültek volna el abban a parkolóházban, ahol Micah Johnson lövöldözött. A parkolóházat átfésülték, utána pedig bejelentették, hogy minden tiszta, Dallast nem fenyegeti közzvetlen veszély.

A 25 éves Micah Johnsonról szombaton újabb információk kerültek nyilvánosságra. Kiderült, hogy a rendőrök által robotbombával likvidált férfit - aki az amerikai hadsereg tartalékosa volt - 2014 májusában hazaküldték az afganisztáni szolgálatból, mert szexuálisan zaklatta egyik női katonatársát, aki rangban felette állt. Javaslatot tettek a leszerelésére is, de ez végül nem történt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.