Újabb palesztinokat vettek őrizetbe Ciszjordániában

Az izraeli biztonsági erők újabb 37 palesztint vettek őrizetbe hétfőre virradóra Ciszjordániában, tovább keresve a tizenkét nappal ezelőtt elrabolt három izraeli tizenévest - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió hétfőn.
Eddig elsősorban Hebronban és környékén folytak a razziák, de az éjjel Nábluszban, Dzsenínben és Túl-Karmban is átkutattak újabb nyolcvan helyet, és elfogtak olyan palesztinokat, akik a gyanú szerint terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban.

Egy katonatiszt úgy nyilatkozott a rádiónak, hogy mindaddig folytatják a katonai akciókat, amíg nyomára nem bukkannak a fiataloknak, s ebben nem korlátozza a hadsereget a hamarosan beköszöntő muzulmán ünnep, a ramadán sem.

Idén most szombaton kezdődik a muzulmán böjti hónap, amely izraeli szakértők szerint megnehezíti a további keresést, mert megnöveli az egész napos böjt után, esténként ünnepi lakomákat tartó palesztinok ellenállását.

A ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint ráadásul hamarosan el is fogynak az átvizsgálandó területek: a megerősített egységek fölosztották egymás közt, majd következetesen végigkutatták Ciszjordániát, mindeddig eredménytelenül.

Az utóbbi másfél hét műveleteiben 361 palesztint fogtak el, felfedeztek több tucat titokban ásott alagutat és rejtekhelyet, lefoglaltak fegyver- és robbanószerkészleteket, és felszámoltak húsz fegyverkészítő műhelyt.

Vasárnap a kormány ülésén Benjámin Netanjahu miniszterelnök kijelentette: egyértelmű bizonyítékok támasztják alá, hogy a Hamász felelős az emberrablásért, de a Hamász nem vállalta magára az akciót, noha nem is tagadta részvételét abban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.