Újra menekült gyerekek fulladtak a tengerbe

Hat gyermek, köztük egy csecsemő megfulladt, amikor afgán menekültek az Égei-tengeren próbáltak Törökországból egy görög szigetre jutni, de csónakjuk még a török partoknál elsüllyedt. Nyolc embert sikerült kimentenie a parti őrségnek.

A tragédia kedden, Izmir közelében, Cesnénél történt, ott, ahol egy nappal korábban egy kislány holttestét mosta partra a víz.

Az idén több mint 3500 ember halt meg vagy tűnt el, miközben a Földközi-tenger átszelésével próbált Európába jutni. Közülük minden negyedik gyermek volt – közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, amelynek adatai szerint január óta több mint 911 ezer menekült és migráns érkezett Európába, túlnyomót többségük Törökországból a közeli görög szigetekre.

A legmegrázóbb hasonló eset talán Aylan Kurdié, azé a mindössze hároméves szír menekült kisfiúé, aki szeptemberben fulladt a tengerbe, miközben a családjával Törökországból próbált meg átjutni a görögországi Kosz szigetére. Holttestét a török partokra mosta ki a víz, az ezt ábrázoló képek pedig az egész világsajtót bejárták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.