Új kerítést húztak a Fehér Ház köré

Múlt hét pénteken egy férfi átmászott az épület kerítésén és egy nyitva hagyott ajtón keresztül még az elnöki rezidenciára is bejutott. A biztonsági szolgálat most egy második kerítést állított fel.

A Secret Service afféle pufferzónát hoz létre egy második kerítés felállításával, hogy így kerüljék el a jövőben az esetleges behatolásokat. Az építmény nagyjából egy méter magas - írja a BBC.

Az intézkedés valószínűleg a szeptember 19-i incidens miatt történt, akkor a 42 éves iraki háborús veterán, Omar J. González előbb átmászott a kerítésen, majd a biztonságiak figyelmeztetése ellenére a Fehár Ház felé rohant és az északi oszlopcsarnok ajtaján még az épületbe is sikerült bejutnia. Az ügynököknek csak az előtérben sikerült elfogniuk a férfit.

A behatolás idején Obama nem tartózkodott az épületben. A lányai alig néhány perccel korábban távoztak a tengerészgyalogság helikopterén a Maryland állambeli Camp Davidbe, a first lady, Michelle pedig már korábban elutazott az elnöki pihenőhelyre.

Később derült csak ki, hogy Gonzáleznél fegyver is volt, a nadrágzsebében egy 9 centiméter hosszú, összecsukható kést találtak. Egyelőre még nem világos, a férfi miért próbált bejutni Obamához, a kihallgatásán mindenesetre azt állította, el akarta mondani az elnöknek, hogy „a légkör összeomlóban van”, és erről tájékoztatni kell a közvéleményt is. González akár tíz évet is kaphat, amiért fegyverrel hatolt be az épületbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.