Újabb halottak Vietnamban

Minimum 21-en haltak meg Vietnamban csütörtökön, és egy hatalmas acélgyárat gyújtottak fel a Kína-ellenes zavargások során – írja a Reuters. A tüntetéssorozat egyre inkább az ország belseje felé terjed a délen indult gyújtogatási és fosztogatási hullám után. 

Ha Tin központi tartomány kórházához tartozó orvos szerint legalább öt vietnami munkást és 16 kínainak mondott civilt öltek meg szerdán egy esti razziában. A gyilkosságokkal az egyik legsúlyosabb törés következett be a kínai–vietnami kapcsolatokban – írja a Reuters.

Múlt éjjel majdnem száz embert szállítottak kórházba, köztük sok kínait, ma reggel pedig még néhány embert szállítottak be – nyilatkozta egy helyi kórház orvosa.

A vietnami külügyi szóvivő, Le Hai Bin egy halottat ismert el, aki az összecsapások áldozata lett. A többi áldozatról szóló médiahíreket alaptalannak minősítette.

A kínai állami hírügynökség, a Xinhua szerint legalább két kínai nemzetiségű ember halt meg, és több százan kerültek kórházba.

A vietnami miniszterelnök, Nguyen Tan Dung felszólította a rendőrséget, az állami és helyi hatóságokat, hogy állítsák helyre a rendet, garantálják az emberek biztonságát, és a fosztogatások során eltulajdonított javakat juttassák vissza az érintett területeken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.