Újabb fekete férfit lőttek agyon fehér rendőrök az Egyesült Államokban

Brutálisan végeztek a rendőrök a Baton Rouge-ban CD-t áruló Alton Sterlinggel. A kivezényelt fehér rendőrök egy név nélküli bejelentésre érkeztek a helyszínre. Azt az információt kapták, hogy egy piros pólós árus fegyverrel fenyegetett meg valakit.

„Ha nincs igazság, béke sincs. A feketék élete is számít” - skandálta a tömeg kedden este a Louisiana állambeli Baton Rouge-ban, miután rendőrök lőttek le egy fegyvertelen afroamerikai férfit.

A rendőrségi jelentés szerint a rendőrök egy név nélküli bejelentésre érkeztek a helyszínre. Azt az információt kapták, hogy egy piros pólós, CD-ket áruló férfi fegyverrel fenyegetett meg valakit. Miután a helyszínre értek, szóváltásba keveredtek a gyanúsítottal.  Abdul Muflahi, annak az üzletnek a tulajdonosa, amely előtt lezajlott a jelenet a WAFB-TV-nek azt mondta, az egyik rendőr kábító fegyverrel próbálta lecsillapítani Sterlinget, aztán a társa a földre teperte a fekete férfit. Sterling próbálta lerúgni magáról a rendőrt, mire négy vagy hat lövéssel végeztek vele - írja az Associated Press.

A bolttulajdonos elmondása szerint az áldozatnak nem volt fegyvere, és egyszer sem nyúlt a zsebe felé. Muflahi azonban azt nyilatkozta, látta, hogy a rendőrök a már mozdulatlanul heverő áldozat zsebéből elővesznek egy fegyvert.

A halottkémi vizsgálat szerint a 37 éves áldozat mellkasába és hátába kapta a golyókat.

Egy szemtanú felvette a történteket, a videón látható,  ahogy a két rendőr egy kocsihoz szorít egy piros pólós embert, akinek a karjait hátrafeszítik, majd némi dulakodás után lelövik. 

A két intézkedő rendőrt kényszerszabadságra küldték, az ügyben folyik a vizsgálat.

 

A helyiek nem értik miért kellett lelőni Sterlinget. Szerdán újabb tüntetést tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.