Még egy ENSZ-békefenntartó kapta el az ebolát

Az előző két eset halállal végződött.
Pozitív lett az ebolavírusra elvégzett tesztje az ENSZ egyik békefenntartójának Libériában - közölte csütörtökön késő este a világszervezet.

A Híradó szerint ez már a harmadik ebolajárványos eset a békefenntartóknál, az előző kettő halállal végződött. Karin Landgren, az ENSZ libériai főmegbízottja egy közleményében azt írta, hogy a békefenntartó megbetegedése szerdán vált ismertté. Az illetőt a fővárosban, Monroviában kezelik.

Landgren hozzátette, hogy a katonával 16 ember került közvetlen kapcsolatba, őket karanténba helyezték. Azokat a helyeket, ahol a tüneteket mutató békefenntartók jártak, fertőtlenítették.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint eddig már közel 17 300 ember fertőződött meg az ebola vírusával, és körülbelül 6100-ra nőtt már a kór halálos áldozatainak száma. A járvány leginkább Libériát sújtotta, valamint a szomszédos Guineát és Sierra Leonét.

Az ENSZ 2003 óta mintegy 7700 fős katonai és rendőri erőt állomásoztat Libériában, hogy az afrikai országban a polgárháborút követően megteremtse a stabilitást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.