Új szakítás az MKP-ben

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti frakciójából áprilisban kivált három képviselő kedden bejelentette, hogy nem hajlandó tovább tárgyalni az MKP vezetésével a párton belül kialakult helyzet rendezéséről. Hazugsággal vádolják Csáky Pál pártelnököt.

Az áprilisban kivált hármak - Bugár Béla, A. Nagy László és Gál Gábor - a hétfői tárgyalások, illetve Csáky Pál pártelnök kedden  elhangzott nyilatkozatai alapján döntöttek így.

– Mély nyugtalanságunknak adunk hangot afelett, hogy az MKP  elnöke továbbra is hazudik. Mást mond a tárgyalásokon, és mást a  nyilvánosság előtt és a médiának – nyilatkozta újságíróknak Bugár. – Bárki is irányítsa lépéseit, Csáky Pált nem tekinthetjük komoly  partnernek, s igyekezetét a megegyezésre nem vehetjük komolyan –  magyarázta a helyzetet az MKP volt elnöke, konkrétumokat azonban nem mondott.

Megválaszolatlanul hagyta a  kérdést: a tárgyalások megszakítása azt jelenti-e, hogy kilépnek az  MKP-ből. Leszögezte: az európai parlamenti kampány végéig az üggyel  kapcsolatban nem nyilatkoznak.

Az MKP vezetése és a hármak legutóbb hétfőn délután találkoztak,  de a tárgyalás eredménytelenül zárult. Bugár Béla szerint az MKP  vezetése felkészületlenül érkezett a megbeszélésre, s nincs meg  benne a politikai akarat a párton belüli platform létrehozására,  amit a hármak követelnek. Bugár hangsúlyozta: még egy esélyt adnak a pártvezetésnek a  megegyezésre, s hajlandóak újabb tárgyalási fordulóra, de az arra  szóló meghívót a pártvezetéstől várják. Érzékeltette: a megegyezés alapját a platformalakítás engedélyezésében látja.

Csáky Pál viszont a hármakat hibáztatta a megegyezés  elmaradásáért. Elmondta: a pártvezetés konkrét ajánlatot tett a platformok létrehozására, ami az alapszabályzatba is bekerülhetne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.