Új nyomon a brit rendőrség a Madeleine-ügyben

A Scotland Yard azonosított három gyanúsítottat, akik kapcsolatban állhatnak Madeleine McCann 2007 májusi eltűnésével a portugáliai Algarveben.

A brit rendőrség mobiltelefonhívások ellenőrzésével jutott arra a következtetésre, hogy egy háromtagú rablóbanda tevékenykedett az üdülőhelyen. S miután a kis Madeleine eltűnt, “szokatlanul sok hívás” történt a három személy között.

A rendőrség úgy tudja, hogy a három tolvaj - köztük legalább egy portugál férfi - néhány nappal korábban a Praia da Luz üdülőhelyen már pórul járt egy kisgyerek miatt. A ház előtt iszogató szülők ugyanis meghallották a gyerek sírását.

A portugál rendőrség annak idején nem hozta összefüggésbe Madeleine eltűnésével a néhány nappal korábbi esetet – írja a The Daily Mail. A lap úgy tudja, hogy a brit rendőrség most egyeztetésbe kezdett a portugál hatósággal a három tolvaj őrizetbe vételéről, lakásuk átkutatásáról, ismerőseik kikérdezéséről. A feltételezés szerint a tolvajok pánikba estek, miután az egyébként üres nyaralóban meglátták Madeleine-t, s ezért magukkal vitték.

A Daily Mail értesülése szerint diplomáciai egyeztetések kezdődtek a portugál hatóságokkal, hogy Portugáliában brit detektívek is dolgozhassanak az ügyön.

Gerry és Kate McCann Madeleine képével
Gerry (L) and Kate McCann, parents of Madeleine McCann, hold a news conference at a Madrid hotel June 1, 2007.The parents of a four-year-old British girl snatched from a Portuguese holiday resort nearly a month ago visited Madrid after meeting with the Pope on Wednesday. REUTERS/Stringer (SPAIN)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.