Új magyar párt alakult a Vajdaságban

Magyar Koalíció néven alakult meg a Vajdaságban az ötödik magyar párt. A név megtévesztő, hiszen 2007 óta ugyanezen a néven már létezik egy hárompárti magyar választási szövetség.

Magyar Koalíció néven alakult meg a Vajdaságban az ötödik magyar párt – adta hírül a Vajdaság Ma hírportál és a Magyar Szó vajdasági  magyar napilap.

A Vajdaság Mának nyilatkozva Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) parlamenti képviselője elmondta, hogy az új  vajdasági magyar párt neve megtévesztheti a választópolgárokat, mert  2007 óta már létezik Magyar Koalíció, azaz három párt, a VMSZ, a  Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Vajdasági  Magyar Demokrata Párt (VMDP) által létrehozott választási szövetség.

A Magyar Szó beszámolója szerint a három párt elnöke egyelőre nem kommentálta az új párt megalakulását.

A szabadkai székhelyű Magyar Koalíció párt hivatalos bejegyzési  kérelme január 27-i keltezésű, a szerb belügyminisztérium  jóváhagyását a napokban kapta meg aza alakulat. A bejegyzési dokumentumokon 130 alapító tag aláírása szerepel. A párt kinevezett  elnöke László Bálint, aki korábban a VMDP ifjúsági tagozatát irányította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.