Új izraeli légicsapás Gázára

A támadást válaszul indították azért, mert a palesztinok több rakétát lőttek ki Dél-Izrael felé.

Palesztin orvosi források közlése szerint ketten vesztették életüket, húszan pedig megsebesültek az övezet északi részén fekvő Bét-Lahíja városban, ahol az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet egyik fegyverraktárát támadták izraeli gépek. A Gázai övezet déli részén feltételezett csempészalagutakat és fegyvergyártó üzemeket vettek célba az izraeli gépek.

Izrael déli részén legalább tíz rakéta csapódott be szerdán a Gázai övezet irányából. Egy gyermek megsebesült, és anyagi károk is keletkeztek.

Az elmúlt huszonnégy óra alatt hat palesztin vesztette életét az izraeli légierő támadásainak következtében. A Gázai övezetet kormányzó Hamász radikális mozgalom kormánya bírálta Izraelt a légicsapásokért, s azzal vádolta, hogy igyekszik kiszélesíteni az erőszakot.

A palesztin csoportok, köztük az Iszlám Dzsihád, a hét végén megállapodtak abban, hogy vasárnap éjszakától tűzszünetet léptetnek életbe, felfüggesztik az Izrael elleni támadásokat, ha a zsidó állam is beszünteti a légicsapásokat a Gázai övezetben. Válaszul az izraeli nemzetbiztonsági kabinet úgy döntött, hogy nem indít nagyszabású szárazföldi hadműveletet a Gázai övezetben. Mindazonáltal a fegyverszünet meglehetősen törékeny, palesztin rakéták és aknagránátok csapódnak be továbbra is Izrael területén, amit az izraeli légierő rendre megtorol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.