Új-zélandi magyarokkal találkozott Kövér László

Kövér László új-zélandi látogatása során Wellingtonban pénteken megbeszélést folytatott Chester Barrows-zal, a parlament elnökhelyettesével, majd megkoszorúzta a parlament előtti Magyar Millennium Parkban felállított kopjafát és székelykaput. Aucklandben virágot helyezett el Raoul Wallenberg emlékhelyénél az Auckland Múzeum parkjában – tájékoztatta szombaton az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

A házelnök az új-zélandi tőzsde épületében a magyarországi befektetési lehetőségekről tájékoztatta a helyi gazdasági élet szereplőit, és találkozott Andrew Halmossal, a tőzsde magyar származású vezetőjével. Kövér László ösztönözte tárgyalópartnereit a lehetőségektől elmaradó gazdasági kapcsolatok fejlesztésére, a Magyarország és Új-Zéland közötti kereskedelmi áruforgalom bővítésére. 

Az Országgyűlés elnöke Wellingtonban és Aucklandben is találkozott az ott élő magyarság képviselőivel, akiknek elmondta, hogy látogatásának legfőbb célja annak kifejezése, hogy a 2010 óta követett nemzetpolitika jegyében a magyar állam számon tartja az új-zélandi magyar közösségeket is. Hangsúlyozta, hogy a mintegy háromezer tagú magyar közösség egyedi kötelék Új-Zéland és Magyarország között, és jelentősen hozzájárulhat a két ország együttműködésének kiszélesítéséhez is. Új-Zéland előtt Ausztráliában tett látogatást a házelnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.