Ügynökök távoznak a prostituáltak miatt

Távozik a Barack Obama biztonságáért felelős szakszolgálattól három ügynök a kolumbiai prostituált-botrány miatt. Egy szállodai munkás szerint a testőrök drogot is fogyasztottak.

Az ügy kivizsgálása ugyan még nagyon kezdetleges szinten van, azonban három ügynök már távozott a Secret Service-től. Az ügynökség Barack Obama amerikai elnök biztonságáért felelt volna az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) csúcstalálkozóján Kolumbiában. A Secret Service szerint az egyik ügynököt kirúgták, a másik nyugdíjba ment, a harmadik, legfiatalabb ügynök pedig önként felmondott. Hármuk közül kettőnek több mint húsz év tapasztalata volt. Rajtuk kívül az ügynökség további nyolc ügynökét felfüggesztették. A gyanúsítottak között nemcsak testőrök vannak, hanem az amerikai hadsereg tíz katonája is. Martin Dempsey tábornok azonban azt nyilatkozta, hogy a hadsereg nem igazán tudja, hogy mi történt Cartagenában.

Mint utóbb kiderült, az ügynökség nemcsak a prostituáltak miatt vizsgálódik. Az egyik szállodai alkalmazott szerint ugyanis mikor felment takarítani, az ügynökök szobájában kokainnak tűnő fehér port látott, írja az ABC. A testőrökkel drogtesztet is végeztettek, az eredményt azonban még nem hozták nyilvánosságra.

A Secret Service egyébként nagyon gyorsan nekilátott a vizsgálatnak, ügynökeiket hazugságvizsgálatnak is alávetik majd. Jelenleg Kolumbiában nyomoznak, bejárják a night klubokat, kihallgatják a hotel alkalmazottait, és begyűjtik a biztonsági kamerák felvételeit.

A botrány azután robbant ki, hogy kiderült, az Obamára váró testőrök cartagenai hotelszobájukba húsz prostituáltat vittek fel, a lányok pedig könnyűszerrel hozzáférhettek volna a hivatalos dokumentumokhoz. Kolumbiában egyébként a prostitúció legális.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.