Tűzszünet Gázában

A palesztin és az izraeli erőknek sikerült tűzszünetet kötniük a négy napja tartó rakétatámadás után.

A tűzszünet megkötésében Egyiptom volt a közvetítő, helyi idő szerint éjjel egy óta nem volt támadás. Péntek óta legalább 25 palesztin halt meg. Az izraeli sérültek száma 35.

A legtöbb palesztin halott katona, de többen vannak civilek is az áldozatok között. Izrael szerint azért volt ilyen kevés sérültjük, mert nagyon jól működik a Vaskupola (Iron Dome) nevű védelmi rendszer, amellyel közel 50 rakétát szedtek le.

A gázai övezetet vezető Hamasz képviselője a BBC-nek azt mondta, hogy Izraellel megegyeztek: ha Izrael nem támadja meg a palesztin milicista csapatok vezetőit Gázában, akkor Palesztina abbahagyja a rakétatámadást.

A palesztinok azután kezdték el kilőni a rakétákat, hogy az izraeli légierők támadásában meghalt az igen népszerű Népi Ellenállási Bizottság (PRC) nevű fegyveres csapat vezetője, amely Izrael szerint támadást tervezett ellenük.

Palesztin temetés Gázavárosban. A Vaskupola jól működik
Palestinians take cover as a gunman (L) fires a weapon in the air during the funeral of Islamic Jihad militant Mohammed Daher in Gaza City March 13, 2012. An Egyptian-brokered truce between Israel and militant groups in the Gaza Strip began to take hold on Tuesday after four days of violence in which 25 Palestinians were killed, one of them Daher, and 200 rockets were fired at Israel. REUTERS/Suhaib Salem (GAZA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.